Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kickretropsektivt

Jag minns när året var tjugotvå
Det var fest och staden gungade
Ungarna spann sockervadd runt sina fingrar
Festivalen visslade vackert
Ur dammen steg en vålnad
Vanliga medborgare såg på
Och fotograferade med linslocket i fickan på jeansen
Dom hade sina hår uppsatta i kyrkklockor
Milstolpar drogs upp ur jorden
Och ersattes av jordgubbsstånd
Riktigt hur det gick till fick ingen veta
Men plötsligt låg det massa avbrutna händer på trottoaren
Hundarna fann dessa och lekte röda & vita rosen
Peyotekaktusarna växte i fönstren på skyskrapan
Skyskrapan! Drick dess oro, för höga tankar
Fixerade vid allt som står i tidningen
Tick tock gick klockan fort
Fort som fan ingen hann andas
Resterande dag låg alla sjuka
I krämpor med spya i sina munnar
Vågade inte spotta ut på grund av polisen
Ingen ville ha med dom att göra
Jag fann dig gåtfull
Sedan borta
Nu närmar sig våren med en höstaftons klagan
Och du ska återvända som Jesus
I en morgonrock som Hugh Hefner
Röd som sex i döda havet
Kaniner med bomullstussar i öronen
Och med en törnekrona på huvudet
Vill du dricka med mig?
Ett sista glas övervintrad whiskey
Medan bandet spelar flöjt sent på natten
Dricka för kung och för fosterland
För kung Carl XVI Gustaf?
Och för Sverige?
Va?
Är det det du vill?
Är du törstig?
Är Sverige bara ett svepskäl för att släcka din törst
Liksom kungen?
Och Jesus i en morgonrock som Hugh Hefner?
Röd som sex i döda havet
Kaniner med bomullstussar i öronen
Som inte vill höra när du skriker:
SLICKA MIG MED ALL DIN KRAFT LIKSOM ZEUS!!
Himlens Gud i det antika grekland
Den gyllene blixten mixar med piller
Ett spegelbord som snurrar medurs
Vill du dricka med mig innan vi somnar?
Och spendera morgondagen sjuka
Med spya i våra munnar rädda för polisen
Som inte låter oss spotta ut
Dricka ett sista glas övervintrad whiskey
Innan jag slicker dig som Zeus och vi somnar
Och glömmer att andas, är det drömmen?
Den amerikanska drömmen?
Jag undrar det jag
Jag undrar det …




Fri vers (Fri form) av Cocopayanut
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-17 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cocopayanut