Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek har tagit semester...

 

Kärlek har tagit semester


Kärlek har tagit semester
Han har lämnat landet
Utan hänvisning till nya nummer eller adress ...
För Cupido lider av svår stress
Han har blivit utbränd
och jag bär väl skulden för det ...

Han trodde att han hade skött sitt jobb väl
Han hade lyssnat på mina tysta tankar
och hade gjort ett antal tappra försök ...
Han till och med hade skickat en del provexemplar åt mig ...
Men - jag fattade inte poängen!
Tänkte bara "jävlar vad det surrar här!"

När dessa "exemplar" kom till mig
Så log jag som en solstråle
Studsade runt som en ballerina
Skrattade som ett friskt fläktande vattenfall ...

Och när jag berättade om mina bekymmer
så fick jag deras hjärta att brista ...
isbergen att smälta ...

Dessa kära liv hamnade nog i obalans ...
 på grund av att jag själv där fanns ...
För de var villiga att rädda och älska mig ändå
Men istället sa jag
"Adjö och hejdå!
Vad trevligt det var, vi kan väl träffas någon annan dag! "

Jag lämnade bakom mig tomhet
och ekande gång av de dansande stegen ...
En doft som minne
Ett spår för sinnet ...
att jag faktiskt hade funnits ...

Jag ville att tiden hade frusit igen
 och allting hade stannat ...
Att jag hade blivit bemött
med kärlek och respekt!

För dessa hungriga blickar skrämde mig iväg ...
Det är därför jag gick bort med bestämda steg ...
För då - kändes det som ...
om dem bara var efter min kropp
och inte min själ ...
fast de kanske ville mig väl
men så blev det hela ändå fel ...

Så Cupido, min kära flygande kärleksängel
Jag önskar att du får en underbar ledighet
bland de gröna blomstrande ängen!
Njut av din tid i frid och
skjut inga pilar med syftet av ditt jobb
för det kan åter bli en misslyckad flopp ...

Förmodligen får du åter arbeta hårt
när du landar här hos mig ...
för jag behöver nog snart igen dig ...
Under tiden viskar jag till vinden om min längtan
efter honom - där mitt hjärta hör hem
Han med famnen ...
som är formad att hålla mig tätt in till
för det är honom jag saknar det är dit jag vill!

Så Cupido!
Jag saknar dig alla redan
Livet är inte detsamma utan dina kärlekspilar
Samtidigt som jag nya raggnings repliker filar ...
Och hoppas på att du kommer snart tillbaka ...
För kyssar söta vill jag verkligen smaka!

 



Fri vers av BlåhäXa
Läst 554 gånger
Publicerad 2006-03-17 22:54



Bookmark and Share


  mb74
så fin o bra text du filar fram:)
du får väl sluta ducka för pilarna:)
2006-03-20
  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa