Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du någonsin vill (2014)


I randen av det vita
morgonens första ljus
hur ser du strålarna
är dom mirakel för dig

när jag tittar snett åt sidan
så bryter ljuset i paletter
påminner mig om det vackra
i livets och kärlekens natur

du gör som du vill
ingen kan tvinga dig att segla
men att stå i fören av livet
det är den gåva vi fått

det händer att vi blir blöta
sväljer mer än vi kan hålla
som sargade är vi barn
i en hopplöst drivande verklighet

strömmar som älvkallt vatten
och sen skoningslös hetta
men vill vi är vi gudar
i en åter uppgående sol

det är då där i gryningen
som det blir så uppenbart
att vi gör vad vi vill
med vår givna gåva..




Fri vers av Järnkatten
Läst 185 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-04 23:54



Bookmark and Share


  Anna*
Det är upp till oss själva. Fint skrivet!

2014-02-11

    Yarissa
Bra formulerat!
2014-02-05

    ADI Nehlin
vackra kloka ord
2014-02-05

  Katinka VIP
Välformulerad och klok dikt. Ja, så ska vi leva, styra våra egna öden.
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Järnkatten
Järnkatten