Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga positiva dikter

Här ska inte skrivas
några positiva dikter
en poet ska inte trivas
med självpåtagna plikter

en poet ska vara tragisk
och gärna lätt asketisk
kanske skriva magisk
poesi utan att vara patetisk

En gärna kutryggig och mager
ja, faktiskt allt annat än
bildskön och lite fager
och helst dö rätt ung sen

så andra skrifterna kan beundra
och försöker förstå det öde
som skrivit flera hundra
dikter om den döde

poetens tragiska liv




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 369 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-09 17:35



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Äntligen fick jag veta vad det är för fel på mig! Jag är alldeles för positiv och kommer att dö på tok för sent ;-P
Calle
2014-02-13

    Monica Kvist VIP
Bra, bra, bra!!!
2014-02-12

  Solitaire VIP
All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet?
Jag utmärker mig, alltså är jag?
Det är trist med tjafs i marginalen.
(Burn notice)
2014-02-09

  Mona J.
Riktigt bra! Gillar :)

2014-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Positiva människor är löjliga och saknar verklighetsförankring.
Människor som hela tiden ägnar sig åt verklighetsflykt.
2014-02-09

  Solitaire VIP
Nej usch det är alldeles fel
Plågade magra krakar
Är då rakt inget jag för min del
Så väldigt gärna smakar
Mulliga jordnära ska de vara
Med texter som man genast vill spara
Tills mapparna proppfulla knakar
2014-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter