Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Töväder

nu fångar jag en snöflinga
unikt vacker
på min tunga
ett ögonblick ligger den stilla
smälter sedan till intet
av vår närkontakt

nu griper jag en näve
vit, sval snö
håller den så hårt jag vågar
för att kyla min feberhetta
men min värme gör den, obönhörligt
till vatten

nu brister isen
under mina fötter
kommer vintervattnet under
att släcka branden?
kommer jag värma havets frusna själ
till kokpunkten?

nu ligger jag stilla
på botten
väntar
kanske
isen växer sig stark igen




Fri vers av yoakimu
Läst 340 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-10 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

yoakimu
yoakimu