Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har människan glömt bort denna lag?


Fotsulans Lag


Vad då för lag
inte ännu en lag
som jag ändå inte kan följa

Fotsulans lag
är den om att inte hålla på
att fila och fila
utan låta fotsulan bli hård

Va?
Mina fötter kan väl få vara mjuka
mysiga små gosefötter
lika silkeslena som ett silkeslakan?
Inte hårdhudade och kalla fötter
som känner för en spark här och var
om ingen gör som jag säger...

Ska man nu inte fila
och få ha denna feeling?

Men lag, vad är det för lag?
Ja om man nu vill ut och vandra
utan att någon stig följa
så kommer hård hud vara ett bra underlag

... men jag har bra vandringsskor
jag är ingen stenålderstyp ... inte jag

så kommer vi fram till något här?
En del tycks kunna gå i ur och skur
med bara fötter hela sommaren
och låta fötternas fotsula bli riktigt hårda
Själva foten blir likt en sko
fast inte från en affär
men denna lag gäller väl mest för djur...

Nej, jag vill ha fotbad, ut och vandra
hem och åter mina fötter vårda...

Fotsulans Lag
får vi allt lyssna på i dess tid den går på
för nu eller där vi bor gör kanske inte oss
till ett naturfolk i en regnskog
fast visst om vi finner ett Paradis någonstans
skulle jag bättre förstå
att det kan vara något bra men det förstås

vi har mycket att lära om annat också...
sitta runt en lägereld och bara vara- lagen

Ändå varför inte införa: Fotsulans-dagen?




Prosa av demonsson
Läst 354 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-11 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson