Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnesfulla bruk

     
Vid våra minnens fulla bruk vårdar
   vi basfiolens passionsritual
hos våra åldringar heliga fröjdens kapell
   trummor i skuggan
en gamling sjunger för malätna möbler
   en trombon gör sitt nakna arbete

Åh druckne gamling ditt spruckna bäcken
   känner fiolens helande
fina leende smörgåsar med rå lök
   en gitarr slickar 
högen med dyrbara förstautgåvor i sovrummet
   mandolinen stänger inte av sin lust

Du gamling som med stråken framlockar en
   sång ur huden
en ljus folkviseton ur sågbladet som du böjer
   under din druckna fest
innan mörkren
   flöjten röker inte ut sina önskemål


         




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-13 01:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP