Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemma hos ...

Jag vill leva jag vill dö i Sverige...

I vårt land bor en liten burksamlande gumma. Pengarna gömda i  burkar och madrasser. Innanför dörren en hög med post. I köket gammal disk med intorkad gröt och annat med mögel på,  en balja med tvätt som nu är svart. I fönstret drivor med flugor. I kylskåpet drivor med flugor och möglig mat. Sängen är trasig och nakna skumgummimadrasser  missfärgade, utan lakan uppblandat med kläder i högar, en plymå och halvgömda påsar. Badrummets golv brunfläckigt,  toalett och sits likaså. I badkaret hinkar med tvätt eller annat täckt av flugor och mögel..

Hon vill klara sig själv, vill inte besväras av hemtjänst och släkt. 

Utanför pågår det övriga livet med gummor  som inte tackat nej till hjälp, som klarar sig...

Utanför lever du och jag i vardags bubblor av Svenssonliv. Vi handlar och lagar mat. Vi diskar och tvättar. Vi jobbar, studerar eller på annat sätt har en "ordnad" tillvaro. Men vi ser inte ...

Jag vill leva jag vill  dö i Sverige. ..




Övriga genrer av LindaBirgitta
Läst 184 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-17 21:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LindaBirgitta
LindaBirgitta