Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem dagar utan luft

 

Här börjar tidräkningen

 

Storstadsborna räknar med att räntan skall sänkas
Nere under urberget bor en djupt frusterad drake 

För varje dag försvinner jag in i mörkret

Dagens längd på jorden är mycket varierande
så jag inrättar mig i tiden
 

*


De första sidorna i boken är ett svart lyster

Kolarbeterens fingrar
över den prostituerade berättarrösten

Konjunkturen faller
Jag faller 

Synd är att missbruka det i relationer

 
*

Vad finns här nere?

Gång på gång
En kartritare som tyder en blindskrift

Ett alfabet jag än inte förstår
 

*

 
Det finns en viss rörelse i det avgränsade rummet
Jag har inte märkt det tidigare men nu blir allt tydligare
De ramar jag har att förhålla mig till
ger mig frihet
Att välja vägen ut

 
*

Här finner jag tillslut min bostad:

Det är inte ett berg
En öppen sommaräng 

Det är här. Nu

I mitten av livet sökte jag vingar
att ersätta den fasta marken under mina fötter

 




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 1031 gånger och applåderad av 35 personer
Utvald text
Publicerad 2014-02-19 22:58



Bookmark and Share


    mögel
jävla bra slut bara. allt var bra och sen kom slutet. applåd!
2015-05-06

  Daniel_78 VIP
Tack och bock för att texten valdes ut.
2014-03-15

  Ingela Svenson VIP
Jag instämmer, detta var riktigt bra, du fångar något ordlöst med dessa ord!
2014-02-20

  Rozsi.kovacs

stark intensiv text som fångar känslan i livets varande
2014-02-20

  Whero
Vilken kanondikt, de sista raderna är helt magiska. Bra där....
2014-02-20

  ßluie VIP
Glad över att du har hittat ut, Daniel. Tycker om mycket i texten. "Den prostituerade berättarrösten" - Attityd, tanke och värme. Alltid värme.
Främst tycker jag om dikten till sin helhet. Bra, mycket bra!
2014-02-19

  Catharina Edin VIP
wow, mycket bra Daniel!
2014-02-19

  ULJO
Berörsa av din text
2014-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP