Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Ljus och evigt liv



Tusen miljoner stjärnor
har jag läst i en bok
att det finns.
Tänk, vilken oändlig massa,
om rätt jag minns.

Men ingen har räknat
dem alla,
någon har höftat till.
Rätt eller fel, eller saga.
Tro, vad du vill.

Men varför måste vi söka
svar på var hemlighet,
långt bortom männskoförnuft
och tidsåldrars oändlighet.

Kanhända "Bing-bang" var början,
ett gudomligt befallande "bliv",
över mörker varde;
ljus
och evigt liv.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 226 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-15 12:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert diktat
2014-02-16

  ResenärGenomLivet VIP
Fina tankar...
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl