Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorad kärlek

Jag tog din oskuld
och tystnaden log
jag strödde hungern
där vågorna slog

Kärlekens längtan
den gungade bort
orden fick en mening
men svaret blev kort

Dina tårar av glädje
låg kvar som iskristaller
blottade i skymningen
likt stjärnor då de faller

Jag tog din oskuld
och förvaltade den väl
kyssarna du lämnade
gav liv till min själ

På räcket vid bron
sitter nycklarna kvar
på framtidens scen
väntas själarnas svar

Det tonade upp sig
på himmelens rand
jag trodde på ödet
där vid hav och land

Musiken och vinden
gav meningen ett namn
till minne av dagarna
och kärleken i din famn

Jag tog din oskuld
men känslorna försvann
vårt möte i skymningen
till aska det brann




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 2317 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-02-16 05:47



Bookmark and Share


  H.C.B
Om detta inte är poesi.... verkligt och bra skrivet - vad mer att önska?
2014-07-25

  gunnnar nylund VIP
Stiligt, man nästan lite blöt i ögat!!
2014-02-23

  Anya VIP
En kärlekssaga med olyckligt slut, fint presenterad.
2014-02-20

    Dan Myrbeck
Vacker!
Grattis till ett välförtjänt mycket
stort antal läsningar!
2014-02-19

  Marianne Räf
Fint och trovärdigt
om oskuldens öde!

2014-02-18

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker dikt, men med ett vemodigt slut...det blir inte alltid som man önskar...
2014-02-17

  Bo Himmelsbåge
Fint foto!

En varm innerlig dikt om kärlekens oskuld som brann o försvann... tragiskt... men en del av Livet...
Mycket levande beskrivet!
2014-02-17

  anits VIP
En fin och mycket berörande dikt.
2014-02-16

  Gisela Nordell
fin, ottroligt fylld av känsla!
och vemod hur skört
det samtidigt kan vara
2014-02-16

  Maj-Lis VIP
En innerlig och vacker dikt
2014-02-16

  Lars Hedlin
En dikt med känsla!
2014-02-16

  Chawa VIP
Ömt och kärleksfullt diktat om det underbara fina som inte blev... Berör och lämnar ett sting av vemod i hjärtat...
2014-02-16

    ej medlem längre
Varm och innerligt starkt diktat.
2014-02-16

    ej medlem längre
Mycket fint diktat!
Kärlekslängtan som brann och försvann.
2014-02-16

    ej medlem längre
Vilken ton, vilken nerv. Poesi när den är som allra bäst. Troligen den bästa dikt du åstadkommit. Jag har inte ord att uttrycka mig över detta mästerverk.
2014-02-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO