Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En nyutbildad barnmorska vägrade utföra abort och fick inte jobb ..... OBS IRONIVARNING OBS


APROPÅ: Barnmorskan som vägrade döda !

Varför inte kolla upp lite fler yrken och konsekvenserna om de sökande inte vill utföra delar av det jobb som yrket innefattar . 

 

SOLDAT - OM DE SÖKANDE VÄGRAR ATT DÖDA !

Klart intressant , jag tycker att det ska vara obligatoriskt , aldrig döda , bara skada ! Till militärt personalansvariga världen över: Inför detta som obligatorisk grundregel nr 1 !  Krigen skulle bli precisionskrig och , till slut, omöjliga ! Tjänstefelen skulle bli otaliga och det skulle bli omöjligt att föra lagliga krig !

 

POLITIKER - OM DE SÖKANDE VÄGRAR ATT LJUGA !

Också intressant , tänk om politikerna bara talade sanning ! Vilken intressant parlamentarisk värld vi skulle få, det skulle, alla gånger, bli ett uppsving för demokratin !  Folket kanske skulle återfå förtroendet för politikerna ! Och ,oj, vilka intressanta sanningar vi skulle få oss till livs  !  Många politiker skulle förlora jobbet och vår värld skulle bli bra mycket öppnare och mer demokratisk ! 

 

MÖRDARE - OM DE SÖKANDE VÄGRAR ATT MÖRDA ANDRA ÄN ANDRA MÖRDARE !

Oerhört  intressant ! Det skulle bli en slags "etnisk rening" inom detta ,väldigt makabra yrke ! Och en självklar utrensning av "ickeönskvärda element" ! På lång sikt skulle denna yrkeskår decimeras väsentligt ! Och vem sörjer över det ? Inte så många...........

 

JÄGARE - OM DE SÖKANDE ENDAST VILL JAGA MAMMUTAR !

Djurskyddsföreningarna skulle jubla i högan sky ! Visserligen skulle jorden fyllas av vilda djur men vi är ju alla av Gud skapta, eller hur ? Naturligtvis skulle alla  jägare få byta yrke men de kan ju bli sportskyttar och skjuta på tavlor i stället , t ex .  Orsaken är, förståss, att mammuten är utrotad  sedan 4.000 år tillbaka ! 

 

Återkommer till det här......

 

-----




Övriga genrer (Satir) av Mats Henricson
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-17 12:50



Bookmark and Share


  aol
gillas en klok betänkansvärd skrift,
2014-02-17

    Monica Kvist VIP
Intressant tanke
2014-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska