Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


Kring Mattiasdagen


Mats har kastat den heta stenen
så isen mjuknar i frusen sjö.
Solens båge så högt har stigit
att solens värme ger middagstö.

Björnen vänder sig i sitt ide
halva vintern nu gången är.
Räven traskar ej mer på isen
i vaksam ängslan att den ej bär.

Skator skratta kring bon i parken
en grönfink sjunger i björkens topp.
Och ner i sjöängen dansar harar
i en hetsig och vild galopp.

Från gamla eken vid vänerstranden
hörs en nötväckas silverdrill
En frusen koltrast sin vårsång övar
i videsnåret där strax intill.

Vi går mot våren med vårsolsglitter
över blånande vänervik.
Klarblå himmel, vita segel,
ljummen kvällsbris och måsars skrik.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 558 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-19 09:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härliga vårrim, som ger fina bilder...
2014-02-23

  Ponkla
Mycket fint diktat!
2014-02-19

    ej medlem längre
Det är intressant med de gamla tecknen om våren.
Mycket fint diktat, och fint flyter stroferna.
2014-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl