Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nonsensvers


Vår längtan


Vår längtan
___________
Uti gräset där sig vippa
en å annan vit å blå
liten sippa.
Ja se när blomstren
sig upplivat
i levnadskonsten giva
ut ur myllan då kliva
tussilago, förgätmigej, å gullviva.

Bort vissnad... är nu var snörik driva
fram ur mörkrets vintriga grav
stiger vårens sav, med sin gröna spira
helt och hållet... förvissad att teckna
åt bladen... att ut sig veckla.

Nu fru Flora med grönskan håller hov
... med de knoppar
som en gång i glömskan sov.
Hon sjunger sin sång.
- UPP UR DIMMORS FROSTIGA DUN
HÖJ ER... PRUNKANDE I GRÖNSKANS PAULUN
OPP VAR KNOPP
MÖT VAR SÖT LITEN BLOMMA
KNÄPP AV SLÖJAN
FRIGÖR ER GRÖNA KROPP
FRÅN DEN VINTRIGA TRÖJAN.




Hälsar Gurra Aktersnurra





Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 211 gånger
Publicerad 2014-02-19 12:12



Bookmark and Share


  Minkki VIP
kul vårkväde ;)
2014-04-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar dikt om våren!
2014-02-26
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP