Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske fel tid att skriva ngt sådant här i dessa Juletider, men av ngn konstig anledning blev det bara så här....tja får väl säga GOD JUL i alla fall.


NÄR HJÄRTAT SLUTAR SLÅ

När hjärtat slutar slå
ger det en stillhet
och en ro.
Då går vi bort
med vår andedräkt
i viskande
och lössläppta steg
så själen
bevingad
svingar sig ut
ur våra bröst.

JA
det här är
livets mest euforiska puls
vibrerande av törst
känner den ingen gräns
utan svävar i himlarymden
i ett ögonblickets eufori
där medvetandet
drivs
in och ut
genom olika verkligheter.

DETTA
är att få vara fri
och obunden
från att nära
och bära en kropp
som sökte
och försökte
finna något lugnt och varmt.

JA
efter en hel livstid
av längtan
ÄNTLIGEN
håller stenarna i din dröm
inte längre dig fast
dom har lossnat
med dig stigande
i aftonskruden klädd
så ingen skymning
längre skall göra dig rädd.




Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-24 12:21



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vackert och filosofiskt om döden och dess befrielse den dan man är färdig med livet på alla plan. Lite klassisk stil, andlig romantik, eller hur jag ska säga. Gillar dikten.
2022-02-05

    Sefarge VIP
Riktigt poetisk skrivelse!
med en libertinsk
hjärtas framtoning.
;)


2021-12-24

  Kungskobran VIP
Min själ försvann
i ett moln av damm
den kanske for till himmelen
när får jag den tillbaka igen?
2021-12-24

  Monica Lindgren
Det här blir en ljus dikt och slutgiltig frihet!
2021-12-24
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP