Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi vattnar vår krukväxt


Vi har en krukväxt ihop
min sambo och jag
Vi tar hand om den varje dag
vårdar den omsorgsfullt
hjälps båda åt med att vattna vår växt
så att den håller sig vacker och livfull
och aldrig vissnar
Visst händer det att den slokar
och att vi inte riktigt har lust att hjälpa den upp
men vi vet ju så väl att det lönar sig

Det är inte så att vi har den för att visa upp för andra
Snarare sitter vi på varsin köksstol, ser på den och ler
för vi vet
att vi tar hand om den så bra

När jag kikar in på facebook
blir jag dock alltid så avundsjuk
när folk visar upp sina krukväxter
De verkar ha så lätt att sköta dem
Vissa åker till och med på semester med sina
krukväxter
de måste tycka väldigt bra om dem
Och de är alltid så vackra
verkar aldrig ens vilja falla åt sidan, bort från stödpinnen

Men vad vet jag
Kanske köper de nya titt som tätt
Kanske har de glömt
att vattna

Men när jag ser dem
måste jag alltid påminna mig själv
om varför det vi har är så himla bra

Och då brukar jag minnas
att något av det allra bästa
med oss tillsammans
Det är nog att vi båda
är så måna
om att vattna




Fri vers av barbazooia_
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-21 20:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

barbazooia_
barbazooia_