Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nonsensvers


Kräftan i Ribbingebäck


Vid Ribbingebäcks vatten... de blå
uti en av bäckarna... de små
vet jag att för er berätta
om en kräfta kallad Cloetta.

Som sådan... ett litet kryp
hon var ändå
en som gärna ett litet nyp
kunde få.

Men både fast och hård... i tand å tå
var hon som så... en sann reaktionär... så blå.
Ja uti det politiska perspektivet
med kräftgång... gick dagen lång
baklänges i det småskaliga livet.

Men så en dag... hon blev fångad
i salt å dill... kokad å ångad
på bordet någonstans... dukad och ordnad.
Då fanns... där ej längre en chans till rodnad
över koloriternas fägring...
för ett förvillande lik... en politisk hägring
var att i valet å kvalet
gömmer sig en socialist under skalet.



Hälsar Gurra Aktersnurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-23 13:23



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bra knorr på skalet
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP