Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uti blomsterseraljen



Nu sommarens soliga dagar

ger väl behövligt liv... sin lust.

Där finns allt att önska

som oss alla behagar

skir och fager grönska

som är själens lisa och tröst.



Allt åldrat, gammalt och nött

så sällsamt åter nu ler

som nyss, ur lindan det blivit fött

av en kyss, som strålat ner

från ljusets furste

en livgivare... är han... den störste

då på himlahavet... ut han sig ger.



Ja se all prakt i blomsterseraljen

där dofta liljan och konvaljen

även rosen skrudar nu sin dräkt

bortgömd är den taggiga kavajen

snart blomman den förmanar

att ur vilan bli väckt.



Söta lilla Kaprifolen... ivrigt hon spanar

och sänder doften... så ljuvligt fräckt

men hennes sena kusin

välluktens buskiga Jasmin

vilar än så länge

sina knoppar i blomstersängen.



Ut i den ljumma Juninatten

dansar dofter i aromatisk elegans

bland alla blommor och bladens glans

i den prunkande rabatten.....

ja där vill ja vila och komma hem

i blomsterparaden....................

där vill ja vara me´dem.



Hälsar Gurra Snurra















































© 2014 Microsoft Villkor




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-23 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP