Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nonsensvers


Den sovande jätten

Den sovande jätten

Ulleri, bulleri, burum
på berget Sinkaburum
bor en glosögd koloss
pannan synligt fårad
av istidens skavande block
näsa,öron, å vardera kinden
formad av vädrets tårar… å bitande vinden.

Ja västen är på nå vis
sydd av mossa å lingonris
byxan hänga å skava
flätad av rötter… fogad me näver å lava
skor´na… holkade ur furustock
ingen strumpa… ingen rock.

Sålunda uniformerad
av skogens lumpa… gröna å grå
är han ändock… om torterad… som så
synnerligen fascinerad att skåda
var månad ett andetag han häva
så hjärtat förmå att sträva
… i järnmalmsådern att slå.

Ja ulleri, bulleri, burum
vart hundrade år
ur dvalan han vakna
rister kroppen å skaka
så berget Sinkaburum
huller, buller, knaka.
Öppnar ett öga…bevakande lugnt
å tar sig en smakande titt
undrande om världen består
sluta sedan blundande… ögonblocket tungt
å fortsätter sova… i hundrade år.


Hälsar Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-01 23:42



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ögonblocket - vilket mastigt ord!
2014-04-11

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
icke nonsens alls ! högst egenartat diktat,är nog en särling bland oss här.
kanon !
2014-03-10

  Flicis VIP
En "nonsensvers" värd att läsa. Den är lite rolig.


2014-03-05
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP