Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vatten till Vin

(Skriven 2013 nångång)

Klockan är 01.37
Jag halvligger i sängen
I en sönderklippt band t-shirt
Sminket har jag tvättat bort
Men jag målade läpparna röda igen
För jag tycker om när det färgar av sig på glaset
Som blod och krossade speglar
Poesi i vardagen
(Fast det är vintervår och det finns inget poetiskt med det
Förvandlar livet till en grå äcklig jävla sörja)

Jag dricker rödvin och äter knäckebröd
Det är tisdag, eller tekniskt sett onsdag
Försöker bestämma mig för
Om jag tar vara på livet
Eller helt totalförstör det
Tanken får mig
Att klunka mera gift
Och jag kommer fram till
Att tragiskt är nog ordet
Gubbjävlar som pensionerat sig
Får gärna smutta på vin
Läsa tidningen som jag knarkar låttexter
På en tisdagskväll
Men jag är tjugo år
Och det här är bara tragiskt

Jag överväger att slänga glaset i väggen
Skärmen i golvet
Och krossa knäckebrödet i handen
Men det gör jag inte
Jag klunkar bara mer gift
Och fortsätter knarka låttexter
Jag gjorde situationen till ett ord men
Tragiskt rimmar ändå på magiskt
Och jag har ett tangentbord, med en knapp där det står delete

Tr Delete + m

Det är onsdag morgon
Jag dricker vin och äter knäckebröd
Livet är magiskt




Fri vers av Flicka Nummer Elva
Läst 42 gånger
Publicerad 2014-03-05 01:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flicka Nummer Elva
Flicka Nummer Elva