Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna Alienas uppföljningsdikt, den är så vacker http://www.poeter.se/poetHome.php?writerId=2432


Du gör mig ensam


Jag ensam på gatan
med näsa av snor
i trasiga fötter
och barfota skor

Husen är höga
med fönster som glor
Jag ensam i livet
på gatan du bor




Fri vers av Allan_i_Dalen
Läst 544 gånger
Publicerad 2006-03-19 23:12



Bookmark and Share


  Agnes
Fann en gammal goding här, förstår jag... hur har jag kunnat missa detta guldkorn? Trodde jag läst allt av dig.
Du formulerar hudlöshet på rim som ingen annan. Snyggt.
2007-01-06

  BitterSweet
Hej... denna dikt gillar jag. Den har bra flyt och rytm. Det är bara en sak jag egentligen funderar över. Är det gatubarn det handlar om? Eller är det någon förälskad och försmådd man/kvinna som går på den älskades gata?

OM det handlar om gatubarn - fine!

Men om det handlar om det senare, då undrar jag BOR den efterlängtade PÅ GATAN (hemlös, eller)? Eller borde det kanske stå:

"på gatan d ä r du bor" ??? Den miste inte i rytm med "där".

Hur som helst, en sorglig text, mycket intensiv.
2006-08-14

  Albert
vackert!
2006-07-16

  Osram
Vilka rim, vilket tempo! Och lite vemod! Bra där!
Me likie!
2006-04-10

  Marlene Anna Linnéa
har läst hela berättelsen på båda sidor
underbart!! blir mållös av era rim och stora hjärtan!
2006-03-20

  DanSan
Hahaha Här kan man avlidna i pina o kiva
när kråkorna flockas på ensam gata
där går ensame Alan med gråt i sitt hjärta
smärtan är stor där hans älskade bor
där går då Allan med näsa full av snor
ja visst sjutton näsan är stor hehehe
2006-03-20

    Allan_i_Dalen
Aliena, Aliena min vackra dansös
du rimmar och smickrar i orda gloröst
Vill du med mig gifta så tag då min hand
och vi sen må dansa till snorkråkans land
2006-03-19

    ej medlem längre
Så ensam! så ledsen!
Söt Allan, hav tröst!
Sitt inte med gråten
så mörkt i ditt bröst!

Här! Klä dina fötter
i blanka dansskor!
I sidenservetter
snyt ut allt ditt snor!

Mot malliga fönster
med glad tunga lipa!
Slå upp dina vingar,
flyg opp sm en ripa!
2006-03-19

  Daniel_78 VIP
Allan min Allan jag älskar din prosa
tack för att du ger oss livet att nosa
2006-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Allan_i_Dalen