Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten lovsång till kvinnan


Till en fager flicka




Jag gick mig ut att dricka

söka liv och lent

med en fager flicka

söta ljuva bjud mig rent

ty pengar har jag sparat

i min ficka

vackra underbara

det är aldrig försent

att dig vågsamt smickra



Ack ja... kvinnor, kvinnor,kvinnor

vad är väl världen

om inte kvinns

täcka, fräcka slavinnor

ljuva, söta herdinnor

ja det är nog det allra bästa som finns.





Ja uti kärleksgrönskan

brinner längtan och hoppfull önskan

att finna kyssarna och smeken

att i åtråns lustar

ge sig in i den farliga leken.

Jag törstar, jag törstar

söta rara bjud mig rent

smek mig lent

fyll glaset mitt... innan det är för sent.





Gurra




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-06 22:56



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
här får jag osökt en nära erinran av Fröding
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP