Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nonsens dikt


Lejonet Leo



Lejonet Leo... på Afrikas savann

ville visa att han

kunde ryta ibland

det var liksom att skryta

som lejonman



Men trots muskler av stål

syndes eländet i hans vrål

... tänderna var fulla av hål...

å andedräkten... var ej så angenäm

då me tandkräm

han varit för bekväm.

Allt för sällan

han använt den... där i mellan

sina mellanmål.



Han kunde ej det fatta

sina tänder han tappa

... en i sänder...

efterhand... blev minnet av en tand

... illusorisk

en lösning han sökte...

om än provisorisk



Ja allt detta skulle sig straffa

för han fick införskaffa

ett lösan garnityr

... som varsamt måste hållas i styr.



Ack... av att vråla å briljera

blir no´sparsamt

... tänkte han generat

... det går knappast mera

tänderna kan ju tappas

i savannens lera.



Ja vrålen han kunde prestera

blev praktiskt taget tama

för numera kunde han ju faktiskt

... bara jama.









MJAUUUUUUUUUUU!!!



Hälsar Gurra Aktersnurra






Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-10 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP