Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite nonsensdikt


Älvorna dansar



Mirja mi mina, mirja mi mo
alla vill vi det tro
att älvorna dansar
ute i det gröna.

Ja där syns ljuva Tusensköna
Förgätmigej, Gullviva
å lilla Viol... upplivat
sprittande i gräset
för vår sol.

Daggstänk på skon
iklädd sin slöja
ses de i dansen bölja
bland dimmor så lätta
hand i hand
älvorna stiga så sirligt nätta.

Bocka å niga
ut i lövklädda salen
ses de stiga i denna balen
för fru Floras blad å kransar
älvorna dansar, älvorna dansar
JA, se älvorna dansar
i ett hav av blad å kransar



Hälsar Gurra Aktersnurra












Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-10 00:45



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bara lite nonsens, men mycket skönt
2014-04-11

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
...ännu ett trolskt blommande poesiblad
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP