Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en hyllning till våren


VÅREN, VÅREN, VÅREN

Som nyväckta tecken
å fulla i fasen
yrvaket stå de
i den snöiga oasen
karska å morska de poppar
ur snö och tö… snödroppar.

Ja med hokus, pokus
nu komma en å annan krokus
och bland gräsets gröna strå
där synes väl då… snart sig vippa
vår underbart blåa sippa.

Då upp ur myllan vilja
blad av gulkrönt lilja
ur dvalan skall allt nu väckas
små halsar spröda… skall sig sträckas.
Men… var är svalan… och dess skri
som högt för sin talan… om vårens EUFORI????

NEJ,NEJ, EJ…är vår längtan helt förbi!!

Nu moderjorden står som brud
med storslagen fest och gästabud
oss alla vill hon bjuda
LYSS till fågelsång, LYSS till kling å klang som ljuda.

NU vintern sprängt sitt pansar
NU är tid att binda kransar
NU är tid att sjunga sånger
FLY BORT sorgmod
FLY BORT vemod och ånger
FÖR NU ÄR VÅREN KOMMEN

GURRA




Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-10 13:31



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Skön våryra, texten flödar
2014-04-11

  Chawa VIP
Härliga hyllningsord som likt vårvindarna sopar rent och banar väg för värme, lust och fägring stor!
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP