Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränna broar

I den mån

jag överhuvudtaget

kan göra någonting

åt

saker

och ting


så föredrar jag

att försöka

bygga broar

inte bränna dem


försöka

hitta en gemensam punkt


snarare

andvända mina öron

än min mun


sätta gränser

för mitt ego




genom den dörr

Gud öppnade

inte försöka

slå

mig igenom

den han stängde


Acceptera

att en fyrkantig kloss

passar bäst

I ett fyrkantigt hål

och inte I det runda


göra det enkelt

inte svårt


Leva

som Nalle puh

och inte

som åsnan ior

(En fisk kan ej vissla, och jag kan det ej.
Frågar du gåtor, så svarar jag dej:
Piddel-i, Piddel-i, Piddel-i Pej.)


Frågar du mig

vad strävar du efter

skulle nog mitt svar

låta ungefär så här:


bli lätt

som en pappersdrake

och driva I väg

vind för

våg



















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-10 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP