Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2007


Personlighetsförintelse 2 (Du bad om det)

Nu har jag förstått och nu vet du, att jag inte längre kan stanna
Så sluta sörja och kyss mig farväl, döda dina tårar… för tårar kan inte rädda mig
Det finns ändå inget du kan göra för att ändra vart jag skall hamna
Berätta hellre för mig vad de döljer
Döva dina känslor, för jag är på väg mot målet
Och det finns inte plats för dig här älskling
När du är klar, titta ner någon gång så skall jag vinka till dig
Stanna kvar och slösa med din skugga
Det finns ingen mening att följa mig
… för du kan inte längre rädda mig

Var snälla, var trygga och stötta mig till målet
Som ni så alltid gjort, till de sakerna jag velat uppnå
Så gråt ej för mig, för jag har inga hårda tankar om det
Be inte för mig, kära mamma, för jag sörjer inte det som jag gjort
Tryck hellre samman dina ögon, kväv tårarna och kyss mig farväl
Ge mig inga skuldkänslor för att jag aldrig sa adjö
Hur kan ni fälla era tårar för mig? Jag beklagar mig inte
Jag sträckte mig mot en stjärna som satt för högt upp, och föll
Så gråt ej mer för mig, ty jag känner ingen ånger
Ta farväl med ett glas och skåla för min skräck
Skåla för den onde, den gode och den vämjelige och ett fyrfaldigt hurra för helvetet
Och den terrorn jag befinner mig i, jag kommer aldrig falla för inbillad kärlek mer
Fick du nu vad du så alltid förtjänat?

Men trots allt som alltid fortsätter jag slåss
Och jag går under igen, men jag fortsätter förgås
För nu är jag ostoppbar, ty jag känner ingen ånger
Min begravning måste bli seklets fiasko
För jag har aldrig älskat dig
Gråt ej mer för mig, ty jag känner ingen ånger
Skåla för min död och skratta på min jordafärd
För nu finns det inga utvägar, jag kommer inte tillbaka…
… Det egendomligaste var ändå att ingen nånsin bad mig att stanna

Är det egentligen något att anmärka nu efter jag är borta
Låt ljuset kasta din skugga
Snälla du, torka dina tårar
Pressa samman dina ögon, blunda och vänd om
Fortsätt sedan att gå, för den svåraste delen är alltid att släppa sina drömmar
Döda dagar utan mig, det är för sent…
Förlåt, kyss mig farväl
Jag är på väg mot mitt mål
Tack för all stöttning och minnen från igår,
För mamma jag kommer inte behöva mer sår
För jag ska till helvetet nu, första klass
När jag är framme köper jag dig en kylskåpsmagnet
Och skickar den med ett vykort med en bild av min största last

Ett glas för allt som väntar mig vid passagen
Spriten gillade mig inte ändå
Och livet vore väll inte lika kul om döden aldrig kom?
Att inte behöva stressa dit ingen ändå kan nå
Och livet… tja… livet bara va…

Och när ditt hjärta slutar slå kommer jag för alltid undra om du fick det du förtjäna
För jag kommer inte tillbaka igen (Hurra, hurra, hurra, hurra!)




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-10 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP