Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vad pågår mellan oss människor?


Livet ett skådespel

Livet ...en teater i många akter.
Jag har läst, funderat å reflekterat och tycker mig se att LIVET är som en stor teater. Ett skådespel där du innehar olika roller beroende på var du befinner dig och vilka du möter.

Du speglar dina goda och mindre goda sidor beroende på dina motspelare...Vad tar du för roll...eller vad får du för roll i någon annans skådespel?

Jag ser ju hur gruppdynamiken påverkar klasser men det skiljer inte så mycket på eleverna och de vuxna på lärarrummet. Det är samma intrigspel och manövreringar i alla sammanhang när man befinner sig i en grupp eller tillsammans med en partner/vän/vänner/familj.

Det handlar om rädslor...att förlora makt, kontroll eller positioner.
Du får ta emot projektioner...eller spegla det du inte ser i dig själv men som någon visar dig genom reaktioner.

Hur blir du då fri från att få en roll som du inte vill ha!
Kanske genom att inte hugga på betet som motparten vill att du ska nappa på...och som gör dig frustrerad. Kanske är det en sanning om Dig själv som du får slängd i ansiktet som du inte ens trott att du är bärare av.

Ju mer du lär känna Dig själv och ju mer du vågar se och erkänna dina svaga punkter så behöver du inte längre vara rädd att bli nakengjord av någon annan...........

Du hör, du ser men kan nu välja dina reaktioner. Den som vill spegla negativa reaktioner får kasta betet till någon annan ....det lockar inte Dig längre!....Du blir inte sårad...för det finns inget att såra!




Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-14 15:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En stor och bra insikt i din text ..kram
2014-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra. Slutet är underbart.
2014-03-14

  annacecilia
Precis! Att välja bort negativitet är att ta emot energi :)
2014-03-14

  M:tin
Intressant!!!!
2014-03-14
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP