Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten historia om en upplevelse!


Om att förlora något och vinna tillbaka det förlorade

Vad kan denna lilla vardagliga händelse säga om orsak-verkan om att det goda leder tillbaka till frid!
Jag gjorde ett bankärende och avslutade ett konto till mina gamla föräldrar.
Det handlade om en överföring mellan mina föräldrar som avslutades. Jag fick
ett kvitto med deras kontonummer , datum och balanseringen.
La kvittens, två papper med min underskrift i tygkassen.

Hade några andra uträttningar som skulle göras i stadskärnan.
Gick in på Almas cafe' sen vidare till bilen för hemfärd. Startade bilen och körde iväg. Tittade till på pasagerarsätet och upptäckte att tygpåsen inte fanns där.
Tänkte att det gjorde väl inte så mycket, kanske ngn blev glad som hittade den.
Stannade till vid Maxi för att handla. Plötsligt kom tanken att bankpapperen låg i påsen.
Började känna panik, katastroftankar "Tänk om dessa papper kom i orätta händer.
Jag har ju ansvar för mina föräldrars ekonomi!
Tillbaka till stan och, stressad! Parkerar och går till biljettautomaten där två äldre personer ser vilsna ut. De får inte ut sin biljett och undrar om jag kan visa dem. Lägger i 5 kr och ut kommer deras biljett som jag har kryddat med min femkrona. De känner sig nöjda men vill ge mig tillbaka. Nej säger jag och de ser nu hur de ska göra nästa gång de ska parkerar. Ha en fin dag och jag rusar nu vidare i min rädsla kring påsen. Kommer in på Almas cafe och undrar om de hittat påsen. Nej säger hon men jag såg att du hade den på armen när du gick ut.
Går tillbaka hela vägen två ggr till min parkering. Frågar om påsen lämnats in på
biblioteket. Nej där var den inte.
Nästa ställe borde bli polisen. Stationen ligger mitt emot cafet som jag nyss passerat. Känner stress! När jag svänger in på cafegatan och höjer blicken så ser jag ngt som hänger på staketet utanför Almas! Där sitter min tygpåse med bankpapperen!
FRID i sinnet infinner sig och jag ser hela processen fr start till mål.....
Orsak-verkan = Den som ger får!
Tackar alla som var med på denna incident och känner mig tacksam !







Fri vers av WyS VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-10 12:08



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
det var ungefär som när jag skulle till indiska i stockholm en snöblaskig vintereftermiddag. jag frågade och frågade, och kom till slut fram. jag gick dit för att köpa deras otroliga olivtvål, men den hade de slutat med "vi har bara tvålkoppar". köpte 2 presenter till min syrra som jag var säker på att hon skulle tycka om. postade det senare. men hon sa till min mamma någon dag senare "jag vill inte ha presenter!". ahapp. om hon visste vad jag gick igenom för att köpa de... var dyngsur och iskall när jag kom hem...
2024-04-10
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP