Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur man sakta förändrar människors beteenden dvs, hjärn- tvättar för att transformera dem till det man vill att de ska ändras att göra...slaveri!


Koka grodan-metaforen

En levande groda som läggs i en kastrull med hett vatten hoppar snabbt upp igen
medan den som läggs i kallt vatten som man sedan sakta värmer upp, simmar runt i det allt hetare vattnet tills den är kokt.

Människan är nöjd /bekväm över att slippa komma ihåg kortkoder och det är ju enklare att scanna! Man lämnar sakta över fler och fler av det egna ansvaret och sin integritet till maskinvaran/dator, telefon) Du värms sakta upp utan att märka att du lämnat över och accepterat förändringen att snart finns QR-koden/märket överallt och du är övervakad! Du värms sakta upp utan att förstå orsak-verkan!
Det blir som under pandemin du blir utestängd om du inte följer kommandot!

Blev berörd av att se filmen/Övervakad på svt play.
Det gäller att vakna och våga se vart vi är på väg!




Övriga genrer av WyS VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-09 21:30



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
ja
CBDC är framtiden
alla fritänkare kommer dö
bara de mest korkade fåren
kommer leva vidare
i en virtuella "meta" värld
jag har drömt om det dock
så jag kanske överlever
...men blev bannlyst
på 400 millisekunder
för jag tänkte illa om elon musk
vi får njuta så länge det går
och skratta åt eländet
2030 är det för sent...
2024-04-10

  Kungskobran VIP
Allt går igen, Storebror ser dig, i de små samhällena var man ständigt övervakad
av moralens väktare och kunde bli utstött.

2024-04-10

  ßluie VIP
Som en löpsedel formulerad av en kvällstidning.

Det var väl Manson som nämnde om det i samband med en skjutning på en skola; rädsla gynnar ekonomin. Får hjulen att snurra och det kan utnyttjas av den som har ordet.

Visste du att Paddor har ett enormt färgsinne i mörker. I det mörkaste mörka kan de urskilja färger, se toner, nyanser långt utöver vår egen förmåga.

Samtidigt, i ett starkt strålkastarljus klockan 05.00 i aprilmörkret sitter de på vägen och blir paralyserade som små buddahstatyer - överkörda!

Det finns möjligen en poetisk sanning i det jag nyss gav metaforer för.

Försök ta in det, snälla! Tack.
2024-04-09

  Koloristen
Vit mänsklighet är hotad.
2024-04-09
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP