Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur otroligt jobbigt det kan vara att undvika något istället för att ta tag i det.


Under täcket

Klockan är ett på eftermiddagen
Och han ligger under täcket med luvan uppdragen.


Vardagens krav rycker otåligt sängen.

- Han ligger envist kvar.

Försommarens fåglar skrattar åt honom utanför fönstret.

- Han rör sig inte ur fläcken.

Telefonens vibrerande slår iskalla flodvågor över sängkanten

- Han drar luvan tätare över öronen.




För allt går att skjuta upp om man bara anstränger sig tillräckligt mycket.




Fri vers av Nilon
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-14 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nilon
Nilon