Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


Våren tog en paus

 

en tidig vårdag i mars

stod den där

ett första vårtecken

den blå krokusen

 

jag sopade bort

vintern

från altanen

tog ut en stol

njöt av solen

och krokusen

 

en stol

en kopp kaffe

vårens första på altanen

jag njöt i fulla drag

av solen kaffet

fåglarnas vårsånger

 

så kom bakslaget

det som varje vår kommer

snön vräkte ner

bäddade in rabatten

med krokusen

i ett tjockt snölager

 

jag var glad

att sparken inte

kommit upp på vinden

så efter att sopat av bilen

skottat runt den

var det en sparktur

till affären jag tänkt mig

 

jag hann inte mer än börja

sopa av bilen

då kom regnet

snön blev tung

jag ville ändå få bort snön

 

det tog tid

jag var blöt av regnet

som tur var hade

jackan som inte det

våta går igenom

 

trött efter det mödosamma

arbetet

förstod jag att sparken

till affären

inte var att tänka på

 

glad att jag sopat av bilen

det fick bli den till

affären i dag

 

våren har tagit en paus

den kommer igen

när det vet man inte

det står skrivet

i stjärnorna

 

anits 20 mars 2014




Fri vers av anits VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-20 23:16



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Så vackert och målande du skriver !
2014-03-24

  ResenärGenomLivet VIP
Även en paus kan ge upphov till en vacker dikt...
2014-03-23

  Anya VIP
Jaa bakslag får man räkna med. Vi har haft samma, men idag är det strålande sol.
2014-03-22

  Eva Helene VIP
Ja, man är lite otålig så här års, vill helst inte ha några bakslag alls. Vi hoppas på snar återkomst!
2014-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Lyckligtvis blev pausen kort.
2014-03-21

  Lars Hedlin
Bra framfört om hur våren kan bli och vara!
2014-03-21

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-03-21

  poetryGirl
våren är här igen, men våren tog min bror med sig till himlen tyvärr
2014-03-21

  Bibbi VIP
Tack för Din fängslande berättelse!
2014-03-21

    ej medlem längre
Ja, här är det kallt..
2014-03-21

  aol
gillas fint skrivet
2014-03-20

  ULJO
JA VÅREN TORG EN PAUS MEN DEN GAV JU DIG EN ANLEDNING ATT SKRIVA EN FIN TEXT OCH DET ÄR JAG TACKSAM FÖR
2014-03-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP