Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bröllopstal till syster

Kära syster.
Storasystrar lär sina småsystrar många viktiga saker i livet.
Så har självfallet även du gjort.
Det allra första du lärde mig var att man aldrig ska stå med dig på en stol.
Det kan sluta med att man bryter ett ben.

Du har lärt mig att det okej att misslyckas, för då har man i alla fall försökt.
Du har lärt mig att du kan dricka upp en drink mycket fortare än mig.
Du har lärt mig att det är okej att vara självisk ibland. Att göra saker för sin egen skull.
Du har lärt mig att jag kan slappna av och njuta av livet. Att inte hela tiden tänka på framtiden.
Du har lärt mig att en riktigt kortklänning bara är snygg när man står still.
Du har lärt mig att det är okej att känna sig ledsen.

Men det allra viktigaste, kära syster, det har du lärt mig idag.
Du vet att jag älskar dig, men du har även dina brister., som vi alla har.
Jag är så otroligt glad för att du har hittat någon som inte bara accepterar dina brister,
Utan älskar dem. Just för att de är dina.
Du har hittat någon som tar fram dina bästa sidor och som du kan vara dig själv med.

Idag kära syster, idag har du lärt mig att kärlek är just det.
Att älska varandra precis som man är, alla bra sidor och alla dåliga.
För kärlek handlar om att verkligen kunna vara sig själv.

Jag tackar dig för det.
Lycka till!




Övriga genrer av lonelynights
Läst 8221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-26 11:03



Bookmark and Share


  Ponkla
Otroligt bra skrivet!
2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

lonelynights