Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min biologiska pappa

du säger att du älskar mig
att jag är det viktigaste i ditt liv
att du vill att vi ska ha en fungerande relation

men du sprider bara tomma ord
ord som saknar handling

du ifrågasätter varför jag kallar dig för Mats
och inte för pappa

du säger att det gör dig ledsen

jag talar om för dig att det gjorde mig ledsen när du lämnade mig
flyttade femtio mil bort, när du visste

visste att mamma söp sig redlös varje dag
att jag kollade hennes puls varje gång jag kom hem från skolan
och att ambulansen jag ringt efter när jag inte fick liv i henne körde
henne till psyk

du säger att du inte visste att jag borde ha ringt
men varför? varför skulle jag ringa till dig?
du stack så fort hon försökte ta sitt liv
så varför skulle jag ringa till dig?
vad skulle du ha gjort?

så förlåt mig för att jag inte kallar dig för pappa
men jag anser inte att jag har någon
min biologiska pappa, ja, men annars är du Mats

jag vill tacka dig för att du skapade mig,
för att jag finns
men i övrigt kan du ta dina tomma ord och försvinna ur mitt liv




Fri vers av lonelynights
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-18 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lonelynights