Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krims ockupation


Ur anarkistens poetiska dagbok nr:2 (Krim)

Da, da
Ivan
du är dig lik
rysk politik
består av kulsprutemassor
och helst några lik

Nu vill ni starta en ny butik
på Krim.
Me´kaffe å kaka
fyller ni
era kommunistiska konditorier
med Leninjabröd, Stalinjakringlor å Chrussebullar.

Den nya given...
alla får smaka
men med
tanks-giving å säkerhetspådrag
på varje gata
är antirysk propaganda... non grata

Da, da
Ivan
ni gör ju som ni vill
bjuder på gammalt bröd
tinat och uppvärmt
nästan som nybakat.

Å är det så
att det proryska ej vaknat
att man tar en bulle
till kaffet
finns fribiljett till Sibiriskt sommarkollo
i ert skafferi.

Da, da
Ivan
tänk så det kan bli
ni gör er inte till
ta en kaka till
ta så många ni vill



Gurra





Övriga genrer av gunnnar nylund VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-02 19:17



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"tanks-giving", vilken smart formulering
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP