Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kors vi alla bär


Karma

Har funderat mycket på orsak - verkan, eller som det står i bibeln "som man sår får man skörda"!

Karma... konsekvenserna av de val man gjort å gör.....omedvetet å medvetet.....
Man kan
ju undra varför man väljer smärtan?...eller är det smärtan som får oss att ändra valen?...låter ju rimligt!

Om jag orsakat en annan levande varelse, ångest,sorg å smärta...kommer jag då att hamna i en position/situation där jag på något sätt får känna detta som jag orsakat!

Är det ett KORS vi bär......Karman!...Utvecklar vi då medkänsla, ödmjukhet, förståelse ....förändras vi och blir mer och mer kärleksfulla.......Mer och mer medvetna att vi alla sitter på sätt och vis i samma båt!?

Jag har mycket KARMA till min mamma...pappa mer än till mina egna barn.

Jag kan följa vår resa å se mer och mer vad den handlar om.............intressant men samtidigt sorgligt å kärleksfullt.

ASTROLOGISKT om karma.............

Vad karma är och innebär rent generellt kan man googla och läsa själv om man är intresserad, för det finns massor information på nätet. Men man kan också se karma ur ett astrologiskt perspektiv och då få veta var man kan hitta sin karmaskuld i födelsehoroskopet (i detta liv). Och det finns flera alternativ.

Månens noder är ett av dem, den norra och södra noden är en axel och energipunkter i horoskopet men det är bara den norra som skrivs ut. Men eftersom de alltid befinner sig mitt emot varandra vet man ju var den södra är ändå. Den norra noden berättar om vart vi är på väg i detta livet och om den vägen som ger mest utveckling, och den södra ger då en vink om var vi kommer ifrån. Det vi lärt oss och det vi måste lämna bakom oss för att kunna gå vidare men det är inte så lätt gjort, för vi faller gärna tillbaka till den södra noden. Den är som en magnet, som drar oss dit och det är lätt att gå i fällan om man inte är medveten om kamalagen.

De flesta människor lever tyvärr på sin södra nod, för det är lätt att fastna i den trygga illusionen av det livet man byggt upp och känner igen, även om det varken är särskilt konstruktivt eller utvecklande. Medan den norra nodens tecken- och husplacering visar var vi kan få ut mest av vårt liv här på jorden. Där vår utmaning finns.




Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-03 16:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text att ta till sig med insikt och värme i ett öppet sinne och hjärta!
2014-04-04

  Ninananonia VIP
Spännande tankar tycker jag :)
2014-04-03

  M:tin
Intressant :)
2014-04-03
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP