Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
70*2=140......jobbigt läge liksom.


140 års talet.

Ett litet tal jag skrev till mina föräldrars stundande  dubbla 70 års kalas, båda fyller år snart, mamma den 8:e och pappa den 10:e april, vilket kommer firas i Jönköping nu på lördag den 5:e.

[Tittar på mina föräldrar]

Ingrid & Ingvar, mor och far
ni fyller 140 år tillsammans
vilket är helt fantastiskt
och ett stort grattis!

 

Men
hur skall vi då detta hantera
för alldeles nyss sågs ni ju på Fläkten och Landstinget
rumstera
och med raska kliv runt Munksjön
promenera.

Ja, jag kan inte era karriärer rekapitulera
och er odyssé i framgångar får ni själva
kommentera
men som unga sågs ni på Rigoletto elegant
dansera
blev ett par och på familj
fundera
Ingvar kunde ju redan med bas
briljera
och med civilingenjörskunskap i högre status
rendera
medan Ingrid fastnade i bokföringens djungel
debitera
eller
var det egentligen
kreditera.

Idag är det lördag [andningspaus]

och jag hade därför tänkt
makaroner och köttbullar dinera
eller kanelbullar med kaviar, räkor och en stor choklad
servera
men på det fick jag verkligen
abdikera
när vi nu förutom familjen
blev
så många flera.

Flygande Jakob
lät så mycket bättre
att jag ett tag på detta faktiskt
fundera
men kom då på att min käre bror en gång sagt:
”Mamma är vi så fattiga
att vi måste äta Flygande Jakob
varje fredá?”.

Barn och ungdomsminnen
får dock andra
paradera
men familjeresan
till Rhodos 1985 måste jag ju bara
presentera
en resa där ni era bristande språkkunskaper
skulle reparera
fast om svenskalektionerna
ni fick av den grekiske servitören
fått er att engelska bättre
accentera
det överlåter jag till andra att i
spekulera.

Likaså
när jag och min bror
morfars gamla Fåååårrrrd ville
modernisera
fruktade vi att ni den vackra bilen
skulle demolera
men det var bara att hoppas
och till slut
resignera
ack vår kära bil
blev sig aldrig lik
något mera. 

Och tro nu inte
att jag försöker ironisera
nej, jag vill er verkligen hylla
nu när ni tillsammans
140 underbara år
fylla.

Därmed var
också detta lilla tal slut
och vi avslutar
naturligtvis
med en
vacker salut.


SKÅL mamma och pappa vi älskar Er!




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-04-04 02:22



Bookmark and Share


  Angel of love
Önskade jag kunde skriva tal lika bra!
2014-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP