Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Punta Bunga, Druif eller Oset?


Gryning, kosläpp och skymning.

Hundarna
har spring i benen
när jag släpper
ut dem 
i den ljuva vårnatten.

En vårnatt
som nyligen slickat
sina 
sista frusna sår.

Lite så
tänker jag
när jag står
på gårdsplanen
och lyssnar till
fågelkvitter
och livsbruset

från
min egen hjärna.

Förvandlingen är här!

Det såg jag tydligt
på tåget mellan
Kastrup och Göteborg
igår.


Nyss hemkommen
från Boracay
på Filippinerna
och soluppgångar
liksom nedgångar
väl värda
att färdas över
1200 mil för.

Men varje gång

jag ser en soluppgång
eller nedgång
tänker jag
på Mark Twain
eftersom hans bästa
upplevelser
inte var från tropikerna
Karibien eller någon annan
exotiskt plats
utan
från Jönköping

och Vätterbygden.

Jag instämmer till fullo!

För nu är tiden kommen
då knoppar ska 
brista

och det kommer 
göra ont

jävligt ont

men jag ler

som om

gryningen
vore odödlig

och jag
en del

av den.






Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-26 04:18



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Vackert skaldat :)
2023-05-15

  Öknens Ros VIP
Gillar din text!
2023-04-26

    Sefarge VIP
Välkommen hem
Till "Kosläpp"
och andra
Vårtecken
I vårt på
sitt sätt
exotiska
Land?
;)
2023-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP