Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarkatt

Meterhögt runt husen
ligger snö i stora drivor
katten stel och frusen
minner sommaren så kort
Då var lek och gamman
det var fröjd och skratt
men nu längtar missen
långt till värmen bort

Ingen grädde mer på fatet
torftigt runt omkring
snöstorm, is och kyla
tråkigt blir det varje natt
Ingen sång från skogen
ifrån fåglars drill
spinner inte gärna
svårt för gullig sommarkatt

Promenad på skaren
ensam utan vänner
stängd är stugans dörr
och den öppnas inte mer
Hungern lätt påtaglig
ingen råtta syns
vankar fram och åter
vitt av snö dit ögat ser

Jamar där i ensamheten
där vid stugans trapp
tänk att övergiven lämnas
där en stormig natt
räven smyger listig
skrämmer där i mörkret
längtar så till sommaren
gör en sommarkatt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 684 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2014-04-08 21:54



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Sorgligt med alla dessa övergivna katter, och snart är vi där igen tyvärr! Fin och viktig text!
2014-04-13

  Carl Mikael Fäldt
Du skriver fram vikten av att ta ansvar-på ett så sagolikt fint sätt!

Kanske öppnade jag mitt sinne för din text-just för att jag fått en uthungrad liten katta-som numer ligger vid kaminen och myser!

Fint skrivet och inspirerande som du ser!
2014-04-12

  Ninananonia VIP
Berör…
2014-04-11

  Linda CH VIP
Hjärtskärande att lämna en sommarkatt. Skrivet med en varm känsla och fint språk!
2014-04-10

  ResenärGenomLivet VIP
Usch...det var jobbigt att läsa denna...jag som tycker så mycket om katter...
2014-04-10

  Chawa VIP
Oja, människan kan vara riktigt grym... ...många hemlösa katter jag tagit hand om genom livet... Dina ord gör så ont att läsa... Fint och känslosamt för du pennan här...

2014-04-09

  Maj-Lis VIP
Gripande...och bedrövligt hur en del kan lämna djuren till en kall vinter
2014-04-09

  Bo Himmelsbåge
Jaa... det är hemskt med alla dessa övergivna sommarkatter, när vinterkylan sätter in... borde vara ett hårt straff för dessa grymma o känslokalla människor som låter dessa oskyldiga varelser gå en vidrig o plågsam död till möttes...!
2014-04-09

  louisegirl
Gör mej så ont
om dessa små liven!
Så bra skrivit!
2014-04-09

  anits VIP
Starkt och berörande skrivet om dessa övergivna sommarkatter.
2014-04-09

  Angel of love
Stark och berörande, usch tanken på sommarkatter gör ont.
2014-04-09

  Magica VIP
Mycket berörande skrivet, tror vi alla ibland kan känna oss som en sommarkatt...
2014-04-09

    Birgersdotter VIP
Bra skriven som vanligt..med allvarlig ton.
2014-04-08

    ej medlem längre
Så fint skrivet om sommarkatten som lämnas övergiven efter sommarens lek och stoj. Tragisk text men välformulerat.
2014-04-08

    ej medlem längre
Det är hemskt och sorgligt.
2014-04-08

  Marianne Räf
Stackars katter, som blir övergivna
efter sommaren. Jag känner mej, själv,
nästan som en vildkatt med uselt med
näring... !
2014-04-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO