Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

var bor vi

Jag reser bort till okänd ort

när jag kommer tillbaka

kommer jag inte

att hitta hem

 

Min släkt vara glömd

vem har sagt

allt ska vara   enkelt

 

Alla ska rullas i eld

malas i kvarn

lära sig den läxa

man inte klarade

gång på gång

 

Därför brukar jag alltid bo

i en återvändsgränd

då jag inte som en katt

kan revirmärka

för minnets skull

 

Egentligen behöver jag

bara en liten fingerborg 

för att skydda mig

rösten är fortfarande

stark

 

Men hjälper inte emot

duvhöken  som tar mig

i näbben och provar

om jag är ätbar

måtte han vara kapabel

avsluta detta lidande

i all hast

inte dra ut på allt

i en ordlös långsam tillvaro

 

Vi ser rakt in i varandras ögon

vi vet vår plats i livet

vi är totalt överens

duvhöken skogen och jag

där vi erfar någon sekund av

en ordlös kärlekslättnad

 

 




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-04-09 14:46



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skriftat om livs situation
2014-04-09

  Marita Ohlquist VIP
Lysande!
2014-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP