Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visdom som jag läst och gärna delar vidare


Himmel eller helvete

Det var en munk som satt och mediterade invid en grusväg.
Han satt i djup meditation när han blev avbruten av en samurajkrigare.
Krigaren vrålade...
- Gamle man jag vill att du lär mig om himlen och helvetet.
Den gamle mannen satt tyst och tittade på krigaren. Han sa inget och krigaren blev otålig.
Han fick inte munken att tala och började skrika och vråla. Hotelserna blev allt grövre.
Tillslut sa han:- Hur kan jag lära dig om himlen och helvetet. Du som är så barbarisk och ovårdad i ditt språk. Du som lever och dödar och har ett blodigt svärd vid din sida. Hur kan jag lära dig om himlen?
Samurajen blev förgrymmad över svaret och svor och höjde sitt svärd för att halshugga munken.
Då sa munken ;
-Detta är helvetet.
Samurajen blev förbluffad över munkens sinnesnärvaro och i samma ögonblick o insåg han vad som höll på att hända.
Han sänkte svärdet och tittade förundrat på munken och grät för första gången i sitt liv.
Då sa munken:
-Och detta är himlen.




Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-10 16:26



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
:) Gillas ;) TAck för denna!
2014-04-11

  M:tin
Fint! Tack för intressant läsning!
2014-04-10
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP