Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill dela för den ger så mycket visdom.


Det är lätt att vara fördömande...

Två munkar var på pilgrimsresa och kom gående på en väg.
Efter en stund kom de fram till en älv där bron rasat.
Där stod en kvinna i fina vita kläder och såg ledsen ut.

Den ena munken erbjöd sig att bära henne på ryggen över älven.

De båda munkarna fortsatte sedan sin färd i tystnad. När de hade vandrat ytterligare några timmar sa den andre munken:
- Jag måste fråga dig. Du har ju avlagt kyskhetslöfte vilket innebär att du inte får ta i en kvinna, ännu mindre bära henne på ryggen. Hur kunde du då göra det du gjorde idag?
Den förste munken svarade lugnt.
- Jag bar henne över vattnet och satte ner henne på andra sidan men du verkar fortfarande bära på henne.




Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-10 16:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insikter på hög nivå!
2014-04-11

  Angel of love
Väldigt klok och bra text.
2014-04-10

  M:tin
Visdom :)
2014-04-10
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP