Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderingar


Fästingar!?

Fästingar!?
Vi satt och pratade på lärarrummet här om dagen och samtalsämnet var fästingar.

En son till en av lärarna hade drabbats av borelia och alla förfasades över dessa små otäcka varelser som suger blod och sprider sjukdomar.
Någon hade hört att de gjorde ingen som helst nytta.

Kom att tänka på att de kanske är en spegling på människan.

"Värddjuret" är alla transportmedel,
finns över hela jorden, suger ut moder jord och sprider sjukdomar....
å inte gör de något nyttigt!"

Människan är alltså en FÄSTING på vår jord!

Hm....övertyga mig att jag har fel!!!!

.




Övriga genrer (Kåseri) av WyS VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-15 17:54



Bookmark and Share


  Connie
Mycket bra skrivet, jag kan bara hålla med!

Vi är fientliga och lystna inkräktare som skamlöst tränger in och våldtar moder jord. Sargad av varje enskild människa blöder hon ur sina djupa sår.
2014-05-27

    ej medlem längre
Ja tyvärr verkar en del grundläggande egenskaper i oss människor styra mot Fästingbeteende. Därför så viktigt med arbete för att gynna de godare sidorna vi har inom oss.
Tyvärr så gagnar väl ytterst få läror och system det arbetet. Privatismkärleken är kanske den sämsta vägen av dem alla i konkurrens med de flesta religiösa övertygelser.
2014-05-03

  Lars Hedlin
JA kanske är det lite så...men inte alla ...vi måste ha föda både kroppsligt och själsligt..
2014-04-16

  Marita Ohlquist VIP
Finns vissa likheter.
2014-04-15
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP