Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några fullkomligt häpnadsväckande prestationer av två kända svenskar....


Sverige 2014 (Satir)

En förskingring i världsklass !

Numera avgångna stadsrådet för Näringsdepartementet , Maud Olovsson, godkände ett avtal som kostade statliga Vattenfall en förlust på över 80 miljarder av skattemedel ! På en skala från 1-100 poäng ger vi "Maudan" 99,0 poäng ! Vill utnämna henne till Årtiondets Största Klantskalle !  Att hon ,dessutom, hårdnackat, nekar att hörsamma Konstitutionsutskottets inbjudan till utfrågning om detta gör ju henne ännu mer kvalificerad ! Och hon har också , som det verkar , total ansvarsfrihet , vilket ger henne än mera credit ! Suveränt , Maud Olofsson ! 

 

Panikskattehöjningen ! 

Till årets hittills mest opportunistiske ekonomiske politiker vill jag utnämna finansminister Borg !  Nu när  hans finansdepartement ordnat till ett rejält underskott (många, många miljoner back !) i Statens Finanser vill han , i grevens tid, plus att det är valår , plötsligt höja statsskatten ! Inkonsekvens är bara förnamnet ! Sent ska syndaren vakna eller räddas vad som räddas kan ! Att vända kappan efter vinden ! Tveklöst ger Borg upp allt vad moderat politik heter. Numera döper vi om "Jobbskatteavdragen" till "Jobbskatteinkomsterna" och , i slutändan, som det verkar, så ger vi finansministern en enkel biljett ut ur Finansdepartementet i höstens val !   Borg får 80 av 100 möjliga poäng ! 

 

-------

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 427 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-16 12:42



Bookmark and Share


  aol
han har gynnat höginkomsttagare och alla politiker, nu får dom som förlorade vara med och betala, fy faan,
2014-04-16

  Flicis VIP
Tänkvärda komentarer om politiska besluga åtgärder.
2014-04-16

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska