Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nya bron


Det är vår,

över den nya bron.

Älven bryter sig loss från
sina isbojor.

Fundamenten,

den gamla bron,

stenstoder i evighet.

Rispad med blod
har jag stått på ditt huvud,

våra kroppar förenade

en längtan

till framtid.

Dina villkor
har förändrats,

åtskild
ropar du på din
hälft över älvens dån.

Jag anar din sorg
i mina steg över
den nya bron.
















Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-18 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP