Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

syster cysta



jag försvann in i mitt huvud
när stormen kom
lämnade skrynkliga papperslappar för vinden
mitt testamente
där jag beskyllde mina ofödda systrar
för att flickan i spegeln
aldrig blev kvinna

[kanyl nr 14 känns som ett nålstick
om man inte vet hur det känns
att injiceras med liv] 

och hon skymtar förbi där än 
förtvinat ofullvuxen 
skakandes uppgivet på huvudet 
när jag ber henne komma närmre 
och rädslan över att livet är ett tidsfördriv
som gör ont
har målat hennes läppar 
till spända streck

[du bad mig
att alltid vara rak
jag har inte böjt mig sedan dess] 

och hon betalar fortfarande känsloskulder
jag inte har råd med 
med höger hand över syster cysta
i en kråksång om ingenting






Fri vers (Fri form) av madinsane
Läst 640 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-04-23 15:34



Bookmark and Share


  Smultris
det här är så jävla bra, fattaru??????
2014-04-24

  Judas Ekholm VIP
"och hon skymtar förbi där än
förtvinat ofullvuxen [...]"

Ett krokben för glättigheten; en flyganda mara på nonchalansen; en lavett mot ignoransen! Hela stycket skriker RIKTIG poesi! Låt mig känna det där igen. Snälla!

Och du... Tack!
2014-04-24

  Hans Christian
"och hon betalar fortfarande känsloskulder
jag inte har råd med
med höger hand över cystor syster
i en kråksång om ingenting"

Starkt berörande dikt! Jag tackar dig för det.

2014-04-24

    ej medlem längre
fantastisk!
2014-04-23

  AgnesP
kan bara instämma med Zorba ... wow..
2014-04-23

  Miss Zorba Trasselsudd
wow shit! vad bra.
Blir helt mållös..... :o
2014-04-23

    Laisa
Gillar verkligen!
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

madinsane
madinsane