Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
late night gammelsvammel


Flickan i den röda ramen

Du slet i tillvaron
som en galen
och den höll dig tillbaka
ju mer du försökte

Du slet i mig
som jag ville slita ur dig
och vi vaknade upp på söndagar
lika slitna varje gång

Du skrev ner
det du inte ville våga säga
varnade långt innan
dina hopplösa profetior slog in

Vi skrev aldrig några kontrakt
eller ens intentionsförklaringar
gick bara som förhärdade katter
runt het sprit

Förhoppningar om sex
vi aldrig tog ut
en vacker kvinna
skall inte behöva be

Och vacker var ditt förnamn
bakom det ogenomträngliga
skyddsglas du givits
av hur livet drabbat dig
om och om igen
genom dagar och år
som ändå lyckats hanka sig fram
till nu

Du bar det stora okända
en oförlöst död baby under huden
du gömde den för ögonljus
skyddade henne mot kritisk luft

Någonstans visste någon
att alla Ja var Nej
och ett trucklass skuld
parkerat i min hall
bad mig på knä
att sluta

Och efteråt
var bara damm över möbler
skitiga lakan
snurrade i en säng, tillbaka på noll
i ett rum
med väggar som valde
att alltid blunda
och aldrig glömma




Övriga genrer av Död Mans Hand
Läst 1889 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2007-06-21 22:28



Bookmark and Share


  nattpoesi
jag tycker verkligen om hur du använder språket och framhäver vanliga ord i nytt ljus....
2009-05-02

  Jonas Rudberg
Begåvat. Tänkvärt. Underbara formuleringar som öppnar för tolkare. Vad du exakt menar med de tre sista raderna vet jag inte men jag anar nånting stort.
2008-12-13

  mayhem and order
Hittar ingen konstruktiv kritik, bara oerhört tacksam att ngn hade den som favorit så jag fick ta del av underbar text.
2008-05-22

  Agnes B* Lörinczi
Gillar symboliken i texten, den låter sig knäckas, som ett lättare kodsystem, men så fort man gör det så förgrenar sig tolkningsmöjligheterna i all oändlighet genom dina ordval som kommer alltid så oväntade och ändå naturliga på samma gång så plötsligt finner jag mig i en labyrint där det finns massor med vägar utan dead end.
Det omöjliga vore att välja ut ngn del av texten som skulle slå de andra med dess unikhet, men jag hittade en strof som jag fann unik enbart pga att jag ser den som ett bra exempel på vad jag kacklar om här ovan:

\"Någonstans visste någon
att alla Ja var Nej
och ett trucklass skuld
parkerat i min hall
bad mig på knä
att sluta\"
2008-01-11

  aol
du ruskade om min jäl jag vaknade i ditt rum bravo
2007-09-16

  ulli
\"Du slet i tillvaron
som en galen\"

Helt underbart språk. alldeles unikt och udda. Fullt med meningar som fastnar kvar i mig. DU har något alldeles särskillt.
2007-07-01

  Sofie Söderberg
du e grym på att skriva!
fortsätt så x)
2007-06-24

    ej medlem längre
Denna berör mig mycket!
Strålande skrivet!
Applåd!
2007-06-22

  madinsane
kan inte kommentera..
tänker inte heller..
bara så att du vet!
2007-06-21

  Carlita
skön \"såhär i efterhand\"-text..
2007-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand