Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite toner in the mood: http://www.youtube.com/watch?v=-Q6nKP10j4s inte för att jag kan beskriva, mer för att jag vill försöka lite ändå


Sista suckar

Omkullblåst av en elak by
vilse i kroppen
bland piller och recept
och overkliga besked
det som inte händer mig
händer nu ändå
barmhärtigheten undanryckt
under fötterna

Hårda andetag
stängda ögon
aldrig att öppnas igen
vana handtag
suger halsen ren
mildrar plågorna en stund
bullar upp en kropp
som inte längre känns

Men jag känner din puls
varm och mjuk mammahud
du finns än
men jag undrar vart du är

Där dina tankar har funnits
finns bara sprängande blod
en växande propp raderar oss
raderar mamma
medan vi bara kan se
allt vi inte kan göra

Allt vi skulle berätta
en dag, nån gång
kommer aldrig att bli sagt
vi får inte följas åt längre

Mormor går sönder
mammas mamma
så liten nu
sextiosju år som försvinner inuti
en bäbis i hennes famn
när framtiden var i färg

Så tar luften slut till sist
pulsen fortsätter i vakum
det är ok
vi låter dig gå nu
jag släpper en del av mig
vi öppnar fönstret på glänt
något flyger ut




Fri vers (Fri form) av Död Mans Hand
Läst 577 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-21 21:07



Bookmark and Share


  Svartochvitt
Den här drar åt lite kring mitt hjärta. Trycker mot revbenen, för att jag känt precis det här. Det här som inte får hända. Du lyckas beskriva det bättre än jag någonsin trodde att man kunde!
2011-02-20

  Anna Frölander
Det här griper tag. Du beskriver situationen på ett känslomässigt starkt sätt. Det är svårt att konkret peka på varför din text får mig att känna så mycket men det är vid de kortare meningarna som t.ex. ”det är ok” som jag drar efter andan en extra gång. Du skriver med ett fint flyt och det lilla blir så nära, så närvarande. Det hugger till. Att kunna släppa taget. Ett svårt ämne, jag tycker att du lyckas mycket bra.
2010-10-28

    Göte Holmlund
djävligt fin, tack! Gillar mormor, hon var bäst
2010-10-23

  madinsane
jag vill typ grina nu..
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand