Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tro lögner

Med kluvna tungor talar dom till oss

Säger olika saker, menar samma i slutet

Godtyckligt lyssnar vi på deras ord, vet att dom ljuger men väljer att tro
Blåögt följer vi dom, de visar oss en gyllene väg, vi ser bara stigen av guld
Ser inte dom döda träden, de vissna blommorna, de underkuvade själar

Våra ledare drar oss åt alla håll, egentligen så är det samma håll, samma mål på vägen mot förfall

Vi har vetskapen om detta, vi vet deras lögn
sviker dock oss själva och snällt följer med utan att fråga, mot vårt eget förfall




Fri vers av byggpoeten
Läst 475 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-20 21:16



Bookmark and Share


  DustyRoad
Bra tänkvärd text, vi låter fina ord behaga.. =)
2014-08-31

  Almagrundet
... och steg för steg har vi fått bli invanda i att agera som kunder i alla lägen och vänja oss av med att reagera som medborgare, skulle jag vilja spetsa till det som en kommentar till en angelägen text.
2014-05-11

    ej medlem längre
underbara rader
i sin kyla
tyckte om lässtunden
2014-04-25
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten