Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

våga

Jag hör hur det öppnas, den nya porten som nu är på glänt
Stilla sitter jag här i rummets trygga vrå

Vad kan finnas där?
Är det lugn eller kaos?
Är det glädje eller sorg?
Vad kan finnas där?

Stilla sitter jag kvar i rummet och funderar
Är det dit jag vill?
Är det här jag vill vara?

I detta rum känner jag varje enslig vrå
Varje skrymsle dolt i skuggor

Här känner jag allt

Men vad finns där?
På andra sidan dörren?

Om jag är rädd för nederlag blir jag kvar
Om jag räds mina drömmar stannar jag kvar

Vad finns där?

Jag sitter och funderar
Är där mitt hem?
Är här min plats?

I detta rum har jag tillbringat oändligheter
Men det är tryggt
Vad finns i nästa steg?

Här sitter jag kvar
Och funderar
Är jag lycklig i tryggheten?
Eller ska jag resa mig och gå?

Det lugna och trygga är det jag känner till
Men är det tillvaron jag söker?

Vågar jag offra min stilla trygghet
För drömmar som kan vara ett inferno av kaos?




Fri vers av byggpoeten
Läst 263 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-14 01:10



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
känner igen mig bra skrivet
2019-08-03
  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten